حفظ ایمنی لوازم برقی، در هر مکانی بسیار با اهمیت است. کامپیوتری که با آن کار می کنید، یخچال و فریزر، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و … نیاز به استفاده از محافظ برق دارند. تهیه محافظ برق جدا برای هر دستگاه کار منطقی نیست. از طرفی انتخاب چند وسیله برای خرید محافظ برق، دشوار است. پس راه حل چیست؟
پاسخ اینست: استفاده از یک محافظ برق ساختمان برای حفاظت کلیه ی لوازم الکتریکی.
آشنایی با محافظ برق ساختمان و عملکرد آن
هر وسیله ی برقی برای افزایش عمر مفید و کارکرد بهتر، نیاز به استفاده از محافظ برق دارد. برای محافظت هر وسیله ی برقی می توان از یک محافظ مخصوص استفاده کرد. امروزه وسایل الکتریکی بسیاری در اطراف ما وجود دارند که هزینه خرید آن ها بسیار بالاست.
از آنجایی که تعداد این وسایل روز به روز در حال افزایش است، تهیه ی محافظ برق برای هر وسیله کمی غیر منطقی به نظر می رسد. بهترین راه برای حفاظت از وسایل الکتریکی چیست؟
بهترین راه، استفاده از یک محافظ برق ساختمان است. یک محافظ برق مرکزی که کار حفظ ایمنی لوازم الکتریکی شما را انجام دهد.
محافظ برق کلی ساختمان، دارای نمایشگر ولتاژ و جریان است. کلید روشن و خاموش دارد. یک کلید برای تنظیمات کلی و تایید روی آن قرار داده شده است. در سمت چپ این تجهیز، چهار ال ای دی وجود دارد. این ال ای دی ها نشان دهنده ی افزایش ولتاژ، کاهش ولتاژ، افزایش جریان و وضعیت رله خروجی و پاور هستند. دو کلید روی این تجهیز برای تنظیم مقادیر هستند.
این محافظ برق، سطح ولتاژ را بررسی می کند. وقتی که ولتاژ دچار نوسان برق شود و از آستانه ی ایمنی بیشتر شود، مدار را قطع می کند. این محافظ کارایی زیادی در فروشگاه ها، مراکز بزرگ صنعتی، تجاری، مسکونی و … دارد.
در یک محیط صنعتی، ایمنی دستگاه ها و ماشین آلات اهمیت فراوانی دارد. هزینه های سنگین تهیه و تعمیر هریک از ماشین آلات صنعتی، ضرورت استفاده از این محافظ را می رساند. در بیمارستان ها، حفاظت از دستگاه های پزشکی که با زندگی انسان ها سرو کار دارد بسیار حیاتی است.
در مراکز تجاری و مسکونی نیز، انواع لوازم برقی وجود دارند که نیاز به حفاظت دارند. مانند انواع یخچال ها و کولر اسپیلت ها و تجهیزات گرمایشی و … .
انواع محافظ برق ساختمان
انواع مختلفی از محافظ برق پشت کنتوری یا همان محافظ برق ساختمان، در بازار موجود می باشند. در دو نوع فیکس و قابل تنظیم موجود هستند.
انواع مختلفی از محافظ برق پشت کنتوری یا همان محافظ برق ساختمان، در بازار موجود می باشند. در دو نوع فیکس و قابل تنظیم موجود هستند.
نوع فیکس آن با افزایش ولتاژ بیش از 245 ولت یا کاهش ولتاژ کمتر از 190 ولت، عمل قطع مدار را انجام می دهد. در جایی که ولتاژ های ناپایدار زیادی مشاهده می شود، این دستگاه کارایی زیادی دارد. از ویژگی های این محافظ به موارد زیر می توان اشاره کرد:
- جریان نامی: 63A
- قابلیت اتصال کابل تا سایز 25
- افزایش طول عمر دستگاه ها
- محافظت در برابر افزایش یا کاهش ولتاژ
- قابل نصب روی ریل تابلویی است.
- مفید برای مناطقی که منابع تغذیه ناپایدار دارند.
- انواع محافظ برق ساختمان مدل قابل تنظیم به شرح زیر است:
محافظ برق هوشمند ولتاژ 80 آمپر تکفاز: توسط این محافظ، کلیه تجهیزات داخل مدار الکتریکی تا 80 آمپر محافظت می شود. از این محافظ بیشتر برای مصارف خانگی استفاده می شود. این محافظ روی ریل 35mm نصب می شود و فضای زیادی را اشغال نمی کند.
محافظ برق هوشمند ولتاژ و جریان 80 آمپر تکفاز(کنترل فاز و بار): از لوازم برقی محیط مورد نظر شما در برابر اختلالات برق محافظت می کند. دارای پارامترهای قابل تنظیم است. قابلیت شخصی سازی دارد. رله قدرتمند 80 آمپری دارد.
هر خطا بصورت مجزا در نمایشگر قابل رویت است. در صورت افزایش یا کاهش ولتاژ و یا افزایش جریان خارج از محدوده، چراغ مربوط به هرکدام روشن می شود. قابلیت کالیبراسیون ولتاژ (تنظیم مقادیر ولتاژ) دارد. قابلیت تنظیم مقدار اضافه ولتاژ بین 230 تا 300 ولت و مقدار کاهش ولتاژ بین 140 تا 210 ولت دارد. مقدار اضافه جریان آن بین 1 تا 80 آمپر قابل تنظیم است.
این محافظ ها در تابلوهای برق، مصارف خانگی، مدارهای کنترل موتور و … کاربرد دارد. در فروشگاه ها، منازل و هر مکانی که دارای کنتور تکفاز می باشند، می توان از این محافظ برق مرکزی استفاده کرد. نصب و راه اندازی آن آسان است.
محافظ برق هوشمند ولتاژ و جریان سه فاز 100 آمپر(کنترل فاز و بار سه فاز): در محیط های صنعتی، مراکز بزرگ تجاری، اداری، مسکونی و حتی در برخی منازل که کنتور آن ها سه فاز است، از این نوع محافظ استفاده می شود.
قابلیت تنظیم مقدار اضافه ولتاژ بین 390 تا 500 ولت و تنظیم مقدار کاهش ولتاژ بین 260 تا 370 ولت را دارد. قابلیت تنظیم اضافه جریان بین 1 تا 100 آمپر است. دارای رله ی قدرتمند 50 آمپر القایی و 100 آمپر روشنایی است.
محافظ برق هوشمند ولتاژ و جریان 100 آمپر، ایمنی ماشین آلات و دستگاه های برقی محیط کار شما را فراهم می کند. محافظ برق هوشمند سه فاز، از وارد آمدن خسارات به دستگاه ها و ماشین های بزرگ صنعتی جلوگیری می کند. این محافظ به نام کنترل فاز و بار(سه فاز و یک نول) نیز شناخته می شود.
محافظ برق مرکزی سه فاز، کارایی و عملکرد سیستم شما را بالا می برد. باعث صرفه جویی در انرژی و هزینه ها می شود. بهره وری دستگاه ها را افزایش می دهد. به طور کلی حفاظت از تجهیزات، کاری است که این محافظ انجام می دهد.
مشاهده محصولات محافظ برق ساختمان تکفاز کالا
اهمیت استفاده از محافظ برق ساختمان
یکی از بهترین روش های حفاظت از دستگاه های الکتریکی، استفاده از محافظ برق ساختمان است. محافظ پاکنتوری در جعبه فیوز و روی ریل نصب می شود. در هنگام بروز شوک الکتریکی، نوسان برق، آمبولانسی خطوط و …، از وسایل الکتریکی آن محیط، محافظت می کند.
در صورت نبود محافظ برق، کافی است یک شوک الکتریکی یا نوسان ولتاژ اتفاق بیوفتد؛ هر لحظه باید منتظر آسیب دیدن یکی از لوازم برقی خود باشید. وسایلی که تهیه یا تعمیر هر کدام، هزینه های سرسام آوری را برای شما تحمیل می کند.
اهمیت اطلاعات یک سیستم کامپیوتری و قطعات به کار رفته در آن، لزوم استفاده از محافظ برق را می رساند. حساسیت دستگاه های پزشکی و نقش بسیار حیاتی آن در سلامت و حفظ جان افراد از دلایل ضرورت استفاده از محافظ برق است.
در صنعت، ابزار و ماشین آلات بزرگ صنعتی، نقش اساسی در تهیه و تولید قطعات در یک کارخانه را دارند. در فروشگاه های بزرگ و هایپرمارکت ها کاربرد دارند. یخچال ها برای سلامت مواد غذایی و سایر لوازم برقی نیاز به محافظ برق دارند.
محافظ برق در اکثر مشاغل کاربرد دارد. هر مجموعه ای برای حفظ و نگهداری و افزایش راندمان کاری دستگاه های برقی خود، نیازمند محافظ برق است.
تا اینجا به لزوم استفاده از محافظ برق پرداختیم. اکنون بگویید برای تمامی وسایل برقی خود از یک محافظ برق ساختمان استفاده کنید بهتر است یا محافظ برق جدا برای وسیله برقی؟
قطعا استفاده از یک محافظ برق کلی، راهکار بهتری برای حفاظت لوازم الکتریکی است. این محافظ در برابر کلیه ولتاژهای ناپایدار و یا افت و افزایش ولتاژ محافظت و ایمنی ایجاد می کند. از بروز خسارات ناشی از شوک های الکتریکی و نوسان های ناشی از رعد و برق و … جلوگیری می کند. در نوع قابل تنظیم این محافظ، پارامترها قابلیت تنظیم و شخصی سازی دارد.
مزایای استفاده از محافظ برق ساختمان
استفاده از محافظ برق کلی ساختمان دارای فواید زیر است:
- افزایش طول عمر مفید دستگاه های برقی
- صرفه جویی در هزینه های تعویض و تعمیر
- افزایش راندمان وسایل برقی
- ایجاد ایمنی لوازم برقی در برابر نوسانات
- پیشگیری از خسارات احتمالی ناشی از نوسان ولتاژ
- نصب آسان و راحت
- آرامش و آسودگی خاطر از کارکرد بهینه وسایل برقی
سوالات متداول
1. آیا محافظ برق پشت کنتوری همان محافظ برق ساختمان است؟
بله. محافظ برق ساختمان نام های متعددی دارد. این محافظ به محافظ برق پشت کنتوری یا محافظ برق پاکنتوری و … نیز شناخته می شود.
2. محافظ برق ساختمان کجا نصب می شود؟
این محافظ در جعبه فیوز و روی ریل نصب می شود. محل قرارگیری این محافظ بعد از کلید محافظ جان و قبل از کلیدهای مینیاتوری است.
3. کدام نوع از محافظ های برق ساختمان برای منزل مناسب تر است؟
در صورتی که کنتور شما تکفاز است، می توانید از یکی از سه نوع زیر استفاده کنید:
1) محافظ برق هوشمند ولتاژ 63 آمپر فیکس: قابلیت تنظیم و شخصی سازی ندارد. قیمت کمتری دارد.
2) محافظ برق هوشمند ولتاژ 80 آمپر
3) محافظ برق هوشمند ولتاژ و جریان 80 آمپر
پیشنهاد ما محافظ برق هوشمند ولتاژ و جریان 80 آمپر است. دارای دو نمایشگر برای مقدار ولتاژ و مقدار جریان است و پارامترهای آن قابل تنظیم است.